Arretjescake a la Marianne
17-09-12 11:07 Categorie: Brood & Gebak

Met dank aan Marianne!
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 pakje roomboter
- 250 gram donkere suiker (eventueel basterdsuiker)
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram cacao
- 125 gram hagelslag (puur)
- 2 eieren
- 1 borrel glaasje (Stro-)rum
- 300 gram Maria biscuit (1 1/2 rol)
Ingrediënten
- Smelt eerst de roomboter in een steelpannetje (niet te heet);
- Doe er vervolgens de basterdsuiker en de vanillesuiker bij en laat alles goed smelten;
- Doe er vervolgens de cacao en de hagelslag erbij. Ook goed laten smelten;
- Kluts vervolgens de eieren en schenk dit bij de chocolademassa. Goed doorroeren!. Het mengsel niet te warm laten worden, anders gaat het schiften;
- Schenk vervolgens de rum bij de chocolademassa;
- Breek de koekjes in stukken en roer dit door de chocolademengsel;
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en bewaar ongeveer 1 dag de cake in de koelkast.